Licencirani turistički vodiči

Naši licencirani turistički vodiči s višegodišnjim iskustvom i maksimalnom profesionalnošću obavljaju vođenja turističkih grupa i pojedinaca u Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj županiji na hrvatskom, engleskom, njemačkom, francuskom, španjolskom, talijanskom i poljskom jeziku. Posebno preporučamo:

Razgled Trogira
Trogir je gradić Srednje Dalmacije u kojemu je svaki kamen spomenik, sa starom jezgrom čije obalne dijelove sa svih strana okružuje more. 1997. godine uvršten na UNESCO-v popis svjetske kulturne baštine.
Katedrala sv. Lovre nastala je u razdoblju od četiri stoljeća (1200. – 1598.). Glavni ulaz u Katedralu vodi kroz Radovanov portal, umjetničko remek-djelo, sagrađen 1340. godine. U predvorju je Krstionica od Andrije Alešija Dračanina (1467). Zvonik visok je 47 m sagrađen je u 14. stoljeću i jedan je od najljepših u Dalmaciji, ali i na cijeloj obali Mediterana. U šetnji gradom vidjet ćete i Sjeverna gradska vrata, Gradsku vijećnicu, crkvu Sv. Sebastijana, Gradsku ložu, crkve Sv. Ivana Krstitelja, Sv. Nikole, Sv. Dominika, Južna gradska vrata i ložu, Kulu Kamerlengo ...

Croatia_Trogir Croatia_Radovanov_portal_Trogir Croatia_Kula_Kamerlengo_Trogir

Razgled Splita
Krenite s predivne splitske rive i kroz Mjedena vrata uđite u podrume Dioklecijanove palače koja je 1979. uvrštena u UNESCO-vu listu svjetske kulturne baštine kao jedan od najbolje sačuvanih spomenika rimskog graditeljstva na svijetu. Razgledajte carski trg Peristil, u Vestibulu poslušajte dalmatinsku klapu, posjetite krstionicu (nekadašnji Jupiterov hram) i katedralu Svetog Duje koja je u 4.stoljeću bila mauzolej cara Dioklecijana. Kroz Srebrna vrata bacite pogled na splitski pazar, a onda Cardo ulicom odšetajte do Sjevernih - Zlatnih vrata i dotaknite palac Grgura Ninskog ...

Croatia_Dioklecijanova_palaca_Split Croatia_Sv_Duje_Split Croatia_Grgur_Ninski_Split

Razgled Salone
Udaljeni samo desetak minuta vožnje od Splita, nalaze se ostaci antičkog grada Salone za koji se smatra da je nastao u IV. stoljeću prije Krista. Salona je bila luka ilirskih Delmata, u kojoj su živjeli i Grci i Rimljani. Julije Cezar je 48.g. pr. K. Salonu proglasio središtem rimske provincije Dalmacije. Gradska jezgra bila je trapezastog oblika opasana zidinama i utvrđena kulama, a sadržavala je kompleks gradskih bazilika, kasnije podignutu monumentalnu katedralu s krstionicom i terme. I danas je prepoznatljiv peristil termi, prostor za kupelj s pećima i svlačionicama kao i starokršćanski objekti uz bazilike vezani uz djelatnost Sv. Dujma. U južnom dijelu su ostaci foruma, hrama i kazališta iz I. stoljeća. 

Croatia_Salona_Manastir_Solin Croatia_Salona_Sarkofag_Solin Croatia_Salona_Amfiteatar_Solin

Razgled Šibenika
Šibenik, biser hrvatskog Jadrana, smješten je uz potopljeno ušće Krke na najslikovitijem dijelu istočne obale Jadrana. Kao najstariji samorodni hrvatski grad prvi put se spominje 1066. godine za hrvatskog kralja Krešimira IV. O bogatoj kulturno-povijesnoj baštini grada svjedoči velebna katedrala sv. Jakova graditelja slavnog Jurja Dalmatinca pod zaštitom UNESCO-a, brojne crkve, samostani, palače i četiri tvrđave koje 'uokviruju' grad.

Croatia_Crkva_Sv.Jakova_Sibenik Croatia_Crkva_Sv.Jakova_Sibenik Croatia_Crkva_Sv.Jakova_Sibenik

Razgled NP Krka
Nacionalni park obuhvaća najveći dio toka ove čudesne rijeke i osim prirodnim obiluje i kulturno-povijesnim spomenicima. Među njima se osobito ističu franjevački samostan na otočiću Visovcu i stare mlinice preuređene u male etnografske muzeje, gdje se uživo može vidjeti kako se na stari način mljelo žito. To će nam pokazati interpretatori povijesti ovog kraja u tradicionalnim narodnim nošnjama. Ipak, glavna je atrakcija Nacionalnog parka Krka njegovih sedam vodopada, među kojima je Roški slap najprostraniji, a Skradinski buk najveći i najpoznatiji.

Nacionalni_Park_Krka_Sibenik Nacionalni_Park_Krka_Sibenik

Pored povoljnih cijena nudimo i posebne popuste za školske ekskurzije iz Hrvatske !!!

Za sve informacije nazovite +385 (0)98 96 26 873 ili pošaljite e-mail na ivana@adriamosaic.com !

Fotogalerija

Hrvatska
WINE TOURS

Croatia Wine Tours
Croatia regions Croatia destinatons