Dalmacija WINE weekend break

Kastel_Kambelovac Split_Dioklecijanova_Palaca

1 Dan  Kaštela - Split
Sastanak na aerodromu ili unaprijed dogovorenom mjestu.
Odlazak u obližnji Kaštel Kambelovac u Kaštelima - postojbini Crljenka/Zinfandela. Posjetit ćemo jednog od najboljih lokalnih vinara, obitelj u kojoj je vinarstvo prisutno više od 400 godina. Staples kuće su Zinfandel (ili Crljenak, kako se naziva u Kaštelima) i Plavac Mali, slavni i moćni potomak Zinfandela. Uz toplu dobrodošlicu, poslužit će se nekoliko sorti vina. Nakon što ste uživali u brižno čuvanoj tradiciji Kaštelanskog vinara, odlazimo u Split.
Smještaj u hotel te odlazak na razgled Dioklecijanove palače uz pratnju lokalnog vodiča. Palača je uvrštena u UNESCO-vu baštinu kao jedan od najbolje sačuvanih arhitektonskih kompleksa kasne antike, izgrađena u 4. stoljeću za vrijeme rimskog cara Dioklecijana. Mnogo je zanimljivih mjesta za posjetit; Muzeji (Arheološki, Muzej grada, Etnografski,...), galerije (Meštrović, Emanuel Vidović), Hrvatsko narodno kazalište..., a mi ćemo Vam ostaviti dovoljno vremena za istraživanje! Večeru smo odlučili organizirati u jednom od najboljih restorana u Splitu.
Noćenje u hotelu.

Trogir Nacionalni_Park_Krka

2 Dan Trogir - Skradin - NP Krka - Šibenik
Nakon doručka, oko 9h odlazak u Trogir na razgled grada s lokalnim vodičem. Trogir je srednjovjekovni gradić pod zaštitom UNESCO-a , grad Kairosa - grčkog boga sretnog trenutka. Prema legendi, onaj tko uspije uhvatiti njegov uvojak, uhvatit će i "sretne trenutke vječne ljepote". Nastavljamo naše putovanje prema Skradinu gdje ćemo imati ručak. Posjetit ćemo također Nacionalni Park Krka.
Nakon obilaska Nacionalnog Parka gdje ste imali priliku uživati u prekrasnoj prirodi i ljepoti rijeke Krke i njenih sedam vodopada, predlažemo odlazak na vinsku degustaciju te "finger food" kod obiteljske „boutique“ vinarije; njihova vina danas se nalaze na vinskim listama najboljih svjetskih restorana, ili predlažemo odlazak u Šibenik u posjet šibenskoj katedrali (UNESCO), uz večeru u restoranu Pelegrini.

Vinarija_Jako_Vino Vinarija_Jako_Vino

3 Dan Brač
U 9:00 odlazak trajektom na Brač.
Po dolasku posjetit ćemo lokalnu vinariju Jako Vino. U podrumu će nas enolog upoznati sa tradicijom proizvodnje bračkih vina (prva zlatna medalja za vino iz ovoga podruma dobivena je u Parizu 1909. na Međunarodnoj izložbi vina) potom ćete imati mogućnost kušati i kupiti vina.
Fakultativno, predlažemo odlazak u Pustinju Blace. Pustinju Blaca čine međusobno povezane kuće, litice brijega i pećine koje pružaju nezaboravni prizor. Ukoliko niste zainteresirani za odlazak u Pustinju Blace, možete uživati u slobodnom vremenu i prirodnim ljepotama Bola te posjetiti Vidovu Goru koja pruža najljepši panoramski pogled na dalmatinske otoke, do odlaska u posjet obitelji Senjković. Obitelj Senjković je spoj mladosti i tradicije, a nekadašnje "nonotovo malo lozje" pretvorila je u vinograd površine osam hektara. Uz toplu dobrodošlicu imati ćete priliku kušati nekoliko sorti vina, a potom svratiti na ručak u obližnju konobu u Donjem Humcu. Konoba je smještena na sunčanoj strani malenog huma, s kojeg se pruža pogled na prekrasnu prirodu. Ponudu konobe karakteriziraju razni brački specijaliteti poput specijaliteta od janjetine, brački ovčji sir, delicije...
Nakon obilnog ručka povratak trajektom za Split. Slobodno vrijeme, noćenje.

4 Dan Split
Nakon doručka slobodno vrijeme. * Fakultativno transfer na aerodrom

Cijena ovisi o broju prijavljenih, sezoni i vrsti smještaja koju odaberete!!

                                                                            

Hrvatska
WINE TOURS

Croatia Wine Tours
Croatia regions Croatia destinatons